wine and paint team building

Activități creative de team building

Dacă în ultima perioadă ai stat departe de echipa ta și vrei să recuperezi timpul pierdut organizând activități creative la care să luați toți parte avem câteva sugestii pentru team building-uri reușite cu ateliere pe care le-am organizat pe parcursul timpului și care au avut mare succes printre cei prezenți.

Dar, înainte de toate, o să enumăr câteva beneficii ale participării la o astfel de activitate în caz că mai ai în echipă și câțiva “eu nu știu să pictez”, “eu n-am îndemânare” sau “eu nu vreau să mă fac de râs” 🙂

1. COMUNICAREA

 • participând la un atelier creativ aveți din start un subiect de discuție față de o simplă ieșire la masă/terasă. Astfel noii colegi sau membrii a diverselor departamente ce nu s-au mai întalnit până acum încep să-și dea sfaturi/sugestii legate de ce urmează să realizeze, culori, forme, teme etc.

2. CREȘTEREA STIMEI DE SINE

 • aici ne referim în mare parte la scepticii de care vorbeam mai devreme și care înainte de team building nu se credeau capabili de o astfel de activitate. Ei bine, aceștia vor pleca acasă mult mai încrezători în forțele proprii când vor vedea ce au putut realiza printr-un strop de răbdare, deschidere și sfaturile îndrumătorului.

3. CREATIVITATE

 • fie că echipa lucrează într-un domeniu creativ sau nu, segmentul aceasta va avea parte de îmbunătățiri după o astfel de experiență. Fiind într-un mediu colorat, relaxant și creativ, participanții vor descoperi părți ascunse ale imaginației pe care le vor valorifica.

4. DISTRACȚIE

 • râsetele, glumele și buna dispoziție vor fi prezente pe tot parcursul evenimentului. O astfel de atmosferă îi va determina pe participanți să se relaxeze și să se încarce de energie plecând acasă revigorați.

Bineînțeles că lista poate continua, dar am promis câteva ateliere creative din care poți alege:

a. WINE & PAINT NIGHT OUT

wine and paint night out team building

De departe cel mai cerut tip de eveniment, Wine & Paint Night Out reprezintă un eveniment în care împletim degustatul de vin cu pictura. O astfel de ieșire o organizăm în general la prietenii noștri de la Journey Pub ce ne așteaptă de fiecare dată în sălile vesele și colorate. Pe parcursul evenimentului un artist arată pas cu pas traseul ce trebuie străbătut în realizarea unui tablou în culori acrilice pe pânză având ca model o imagine aleasă de comun acord cu cei prezenți. De asemenea, participanții vor fi îndrumați punctual pe parcursul evenimentului în funcție de necesitățile fiecăruia.

b. ATELIER DE PICTAT TRICOURI

team building atelier de pictat tricouri

De data aceasta participanții vor primi informații despre tehnica picturii pe material textil pe care o vor pune în aplicare. Atelierul poate avea o anumită temă legată de domeniul de activitate al firmei sau poate fi “la liber” și fiecare participant să picteze modelul pe care vrea să-l poarte pe tricou. Toate acestea se întâmplă sub îndrumările unui artist plastic. La final participanții primesc informații cu privire la modalitățile de întreținere a unui tricou pictat manual și pleacă acasă cu un nou obiect vestimentar ce le va completa garderoba realizat prin forțele proprii.

c. ATELIER STRING ART

team buidling atelier string art

Tehnica String Art presupune înconjurarea cu ață a unor cuie bătute în prealabil. În funcție de modelul dorit se va folosi ață de diverse culori. Atelierul începe cu realizarea șabloanelor și trasarea punctelor pe traseul stabilit, puncte în care vor fi bătute cuiele. Se poate realiza un tablou colectiv la care să lucreze toată echipa sau fiecare participant își poate realiza propria lucrare. Celor prezenți li se va testa răbdarea și dibăcia în procesul de batere a zecilor de cuișoare, dar rezultatul spectaculos va merita efortul.

d. ATELIER DE ARTĂ TEATRALĂ

team building atelier arta teatrala

Acest workshop este susținut de actrița Claudia Croitoru și presupune o serie de joculețe de interpretare de roluri și improvizație ce vor ajuta participanții să se destindă, să fie mai îndrăzneți și mai abili în comunicare. Acest tip de atelier este dedicat celor ce au teamă de vorbit în public, le transpiră palmele, se înroșesc sau pur și simplu au dureri în stomac când știu ca urmează să prezinte un proiect în fața unei audiențe. Într-un mediu relaxant participanții vor învăța mici trucuri ce îi vor ajuta să comunice liber, vor fi încurajați să pună întrebări, să analizeze și să compare eventualele nemulțumiri.

e. ATELIER DE MODELAJ

atelier modelaj

Vom face o scurtă incursiune în trecut și vom învăța despre meșteșuguri, despre tradiții și modalitățile în care oamenii lucrau în trecut pământul. Participanții vor da forma și expresivitate unui material inert, dar foarte ascultător – lutul. Partea practică se va îmbina cu noțiuni teoretice despre forma, volum, proporții, compoziție, textură, stilizare, relația dintre lumină și umbră, dintre plin și gol. Pentru cei ce doresc o abordare mai modernă a acestui atelier putem înlocui lutul cu pasta ceramică.

f. ATELIER DE PICTURĂ PE STICLĂ

atelier vitraliu

În cadrul acestui atelier vom face cunoștință cu minunata lume a picturii pe sticla folosind culori pentru vitraliu. Sub îndrumările artistului plastic participanții își vor aduce contribuția la crearea unui joc al transparențelor coloristice ce oferă distincție, armonie și căldură ambientului cu ajutorul transformării unui obiect ce ne inundă cotidianul de culoare și frumos.

Informații Utile

 • atelierele pot fi organizate în cadrul team building-urilor, a petrecerilor private sau alte evenimente
 • ele sunt adresate începătorilor – artiștii noștri îi vor îndruma pe participanți pe parcursul întregului eveniment
 • lucrările realizate rămân la participanți
 • timpul recomandat pentru un atelier este de 1h30min
 • evenimentele pot avea loc la sediul nostru, în incinta companiei sau în altă locație din București sau din afara lui
 • acestea pot fi însoțite de coffee break-uri, pauze de masă, conferințe etc
 • pot avea loc mai multe activități simultan
 • prețul se stabilește în funcție de numărul de persoane, locație, durată etc
 • ne poți cere ofertă personalizată la contact@artandhobbystudio.ro

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *