Săptămâna verde

Ateliere de reciclare creativă

Suntem încântați să vă prezentăm o serie de ateliere creative care pot aduce un strop de magie și sensibilizare ecologică în școlile din România în cadrul programului “Săptămâna Verde”. Aceste ateliere nu doar că încurajează creativitatea copiilor, dar și promovează valorile sustenabilității, reciclării și protejării mediului înconjurător.

Atelierele creative reprezintă o modalitate minunată de a-i implica pe copii în activități practice și educative. Acestea nu numai că îi ajută să-și dezvolte abilitățile artistice, ci și să înțeleagă importanța protejării mediului înconjurător și a utilizării responsabile a resurselor.

De ce ar trebui să integrați aceste ateliere în “Săptămâna Verde” din școli:

  1. Promovarea Sustenabilității: Aceste ateliere încurajează utilizarea resurselor în mod responsabil și arată copiilor cum pot contribui la protejarea mediului înconjurător prin reciclare și refolosire.
  2. Educație Interactivă: Prin participarea la ateliere creative, copiii învață într-un mod interactiv și distractiv. Ei pot vedea direct cum pot transforma materiale reciclabile în lucruri frumoase și funcționale.
  3. Dezvoltarea Creativității: Atelierele creative îi ajută pe copii să-și dezvolte imaginația și să-și exploreze creativitatea, ceea ce le poate folosi pe termen lung în gândirea critică și rezolvarea problemelor.
  4. Conexiuni Sociale: Participarea la astfel de ateliere îi ajută pe copii să interacționeze și să lucreze în echipă, consolidând legăturile sociale și dezvoltând abilități de comunicare.

Reciclarea creativă salvează mediul înconjurător și rescrie poveștile materialelor folosite.

Iată câteva variante de ateliere pe care noi le organizăm cu cei mici:

Atelier de pictură pe sticlă

🎨 Descriere: La atelierul de pictură pe sticlă, copiii vor avea ocazia să exploreze lumea artei și a reciclării într-un mod inedit. Vor învăța tehnici de pictură pe sticlă și vor avea libertatea de a crea opere de artă unice. Fie că aleg să redea peisaje naturale, animale sau motive abstracte, fiecare participant va pleca acasă cu o sticlă pictată personalizată. Acest atelier încurajează creativitatea și reciclarea într-un mod artistic și distractiv.

Atelier de pictură pe lemn

🐦 Descriere: În cadrul acestui atelier, copiii vor avea ocazia să picteze și să decoreze căsuțe pentru păsări. Vom învăța despre importanța protejării păsărilor și a habitatelor lor și vom oferi un spațiu prietenos pentru păsări în curțile sau grădinile lor. Această activitate educațională și ecologică îi va ajuta pe copii să dezvolte grijă pentru mediul înconjurător și să creeze un mediu mai bun pentru păsările noastre prietenoase.

Ghivece din pet-uri

🌱 Descriere: La acest atelier, copiii vor învăța cum să transforme PET-urile reciclate în ghivece fermecătoare pentru plante. Cu ajutorul unor materiale de decor, vor putea să-și personalizeze ghivecele și să planteze flori sau plante suculente. Vor descoperi importanța reciclării și a transformării materialelor de unică folosință în obiecte utile și decorative. Acest atelier îi va învăța să aprecieze natura și să aibă grijă de mediu înconjurător.

Suporturi din tuburi de carton pentru creioane

🖍️ Descriere: La acest atelier, copiii vor da o nouă viață tuburilor de carton din hârtie igienică sau prosoape de bucătărie, transformându-le în suporturi creative pentru creioane și instrumente de scris. Într-o manieră distractivă și interactivă, vor învăța despre reciclare și utilitatea reutilizării materialelor din viața de zi cu zi pentru a crea obiecte practice. Aceste suporturi personalizate vor ajuta la organizarea instrumentelor lor și îi vor inspira să continue să recicleze și să creeze în mod sustenabil.

Rame de fotografi din bețișoare de la înghețată

📸 Descriere: La acest atelier, copiii vor folosi bețișoare de la înghețată pentru a crea rame unice și decorative pentru fotografii. Cu ajutorul culorilor, sclipiciului și a altor materiale de decor, vor adăuga un aspect special fiecărei rame. Acest atelier nu numai că promovează reciclarea, ci și stimulează creativitatea și îi ajută pe copii să-și personalizeze spațiul personal cu amintiri dragi.

Pușculițe din sticle de plastic

💰 Descriere: La acest atelier, copiii vor învăța cum să transforme sticlele de plastic în pușculițe inovatoare. Vor decora sticlele și vor adăuga un sistem simplu de economisire. Această activitate îi învață pe copii importanța economisirii și reciclării și îi ajută să dezvolte obiceiuri financiare sănătoase încă din copilărie.

Gentuțe din cutii de carton

👜 Descriere: La acest atelier, copiii vor crea gentuțe drăguțe și funcționale folosind cutii de carton. Cu ajutorul vopselelor, hârtiei și a altor materiale de decor, vor personaliza gentuțele și le vor transforma în accesorii practice. Acest atelier promovează reciclarea și îi învață pe copii cum pot transforma obiectele uzate în ceva nou și util.

Pictură pe tricouri

👕 Descriere: La atelierul de pictură pe tricouri, copiii vor descoperi cum pot transforma tricourile obișnuite în opere de artă portabile. Cu vopsele textile și imaginație, vor crea tricouri personalizate cu motive de vis. Această activitate nu doar că încurajează creativitatea, dar și promovează ideea de a-și personaliza hainele, evitând consumul excesiv.

Iepurași din șosete

🐰 Descriere: La acest atelier amuzant, copiii vor învăța cum să transforme șosetele vechi în iepurași adorabili. Cu ajutorul materialelor de decor, vor adăuga detalii și vor crea iepurași unici. Acest atelier încurajează reciclarea și stimulează creativitatea, transformând obiectele obișnuite în personaje distractive.

Cum puteți integra aceste ateliere în “Săptămâna Verde”:

Încurajăm cu căldură părinții și profesorii să includă aceste ateliere în lista de activități pentru “Săptămâna Verde” din școli. Acestea pot fi integrate în programele școlare sau pot fi organizate ca evenimente speciale. Prin participarea la aceste ateliere, copiii vor avea ocazia să învețe, să creeze și să contribuie la un mediu mai sănătos și sustenabil.

Ne punem la dispoziție artiști talentați și toate materialele necesare pentru a face aceste ateliere memorabile și educative. Haideți să lucrăm împreună pentru un viitor mai verde și mai luminos pentru generațiile viitoare.

Vă invităm să luați legătura cu noi pentru a discuta mai multe detalii și pentru a programa aceste ateliere în școlile dumneavoastră.

Informații utile

  • Atelierele pot avea loc atât la sediul nostru cât și în alte locații (școli)

Prețul este:

  • 70 lei/elev – dacă venim în școală pentru o clasă cu minim 25 copii
  • 65 lei/elev – dacă venim în școală pentru două clase cu minim 25 copii fiecare
  • 60 lei/elev – dacă venim în școală pentru trei clase cu minim 25 copii fiecare

Durată: 1 oră