fbpx

Nu ne mai spuneți că e bine!

În acest articol voi aborda o situație pe care o întâlnim destul de des la cursurile noastre.

Pentru cine a poposit pentru prima dată aici, menționez că la Art & Hobby Studio ne ocupăm cu organizarea de cursuri și ateliere creative pentru amatori. Avem grupe pentru copii și grupe pentru adulți, iar activitățile au loc atât în format fizic, cât și online.

Programa este diversificată și cuprinde tehnici de pictură, desen, modelaj, precum și ateliere creative de pictură pe sticlă/textil/lemn, tehnica decoupage, mărțișoare etc

Scopul nostru este să oferim cursurilor un efect aproape terapeutic, îmbinând învățatul cu relaxarea, deconectarea și socializarea.

Majoritatea celor care ne trec pragul sunt adulți cu job-uri solicitante, ce caută o pauză de la grijile cotidiene. Sunt persoane ce nu au mai pus mâna pe o pensulă din clasele primare însă, de multe ori, spiritul competitiv tinde să rămână cu ei chiar și în aceste condiții 🙂

Astfel, am ajuns la situația pe care o menționam în titlu. De multe ori ni se întâmplă să nu ne fie acceptate laudele cu motivul: „nu-mi mai spuneți că e bine, privesc și eu pe pereți și îmi dau seama cât de urâtă este lucrarea mea în comparație cu cele expuse. Nu mă mai mințiți că fac bine” .

Această situație apare de regulă la prima ședință a persoanei în cauză.

În momente ca acesta, noi explicăm faptul că acele lucrări sunt făcute de cursanți ce participă, constant, de foarte mult timp la cursurile noastre și că noi formulăm aprecierea în funcție de nivelul fiecăruia. Pentru o primă ședință și cantitatea de informații pe care am apucat să le furnizăm, nivelul poate fi foarte bun.

Încercăm, de asemenea, să păstrăm un mediu cât se poate de necompetitiv deoarece suntem diferiți, cursanții sunt diferiți și resursele sunt diferite, indiferent că vorbim de cele legate de timp, concentrare, dispozițe sau experiență anterioară.

Ne dorim ca cei ce ne trec pragul să se bucure de experiență, de procesul de învățare și de progres, indiferent că acesta este mai rapid sau mai lent ca al colegului 🙂 Să conștientizeze că artele vizuale sunt pe cât de frumoase, pe atât de complexe și necesită timp și deschidere să le descoperi cu adevărat.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *