fbpx

Ateliere creative de sustenabilitate

Obiectele obișnuite aruncate pot fi reutilizate cu imaginație și creativitate pentru o nouă viață utilă.

Participanții sunt inspirați să creeze din obiecte vechi găsite întâmplător sau din casă, cum ar fi borcane, sticle, dopuri etc.

Reciclarea creativă protejează mediul și transformă materialele folosite.

Atelierele creative despre sustenabilitate prezintă moduri de reutilizare a materialelor în practici durabile.

Cursanții pot explora designul pentru obiecte decorative, casnice sau îmbrăcăminte.

Iată câteva variante de ateliere creative din această categorie:

1. Atelier de ghivece din pet-uri

Organizarea unui atelier de ghivece din PET-uri poate fi o inițiativă excelentă pentru a promova reciclarea și reutilizarea materialelor și, în același timp, pentru a oferi ocazia participanților să creeze obiecte decorative utile pentru grădini sau interior. Vom folosi materiale precum: PET-uri goale, foarfece, cuțite, ghivece mici sau vaze pentru plante, fetru, hârtie galasată, lipici, vopsea acrilică sau spray-uri de vopsea, pensule etc.

2. Atelier de rame foto din bețisoare de înghețată

Ramele foto realizate din bețisoare de înghețată sunt obiecte decorative și creative care pot fi personalizate și utilizate pentru a expune fotografii dragi într-un mod inedit. Aceste rame sunt concepute să ofere un aspect rustic și handmade, adăugând un sentiment de căldură și originalitate în orice încăpere. Rama foto din bețisoare de înghețată nu este doar un simplu suport pentru fotografii, ci o expresie a pasiunii pentru creație și o dovadă a dorinței de a păstra amintirile într-un mod inovator și eco-friendly. Adaugă un strop de căldură și originalitate în decorul casei.

3. Atelier de decorațiuni din flori uscate

După ce li se încheie viața ca organisme vii, florilor li se poate oferi un alt rol care să le pună frumusețe în valoare. Una dintre marile calități ale decorațiunilor din flori uscate este durabilitatea lor. Ele reprezintă o modalitate minunată de a aduce farmecul naturii în case. Acestea oferă o alternativă durabilă și frumoasă la florile proaspete, menținându-și frumusețea de-a lungul timpului și aducând o notă specială în decorul interior sau în evenimentele importante din viața participanților.

4. Atelier de pușculițe din pet-uri

Acestea sunt realizate din recipiente de plastic, cum ar fi sticle sau recipiente de băuturi răcoritoare, care sunt curățate, pregătite și transformate în mici casete de economii. Ele păstrează aspectul original al PET-ului, dar sunt decorate și personalizate pentru a aduce un plus de creativitate și distracție. Pușculițele din PET-uri pot avea diverse tematici sau designuri, de la personaje de desene animate preferate, flori sau animale, până la modele abstracte sau teme inspirate din anotimpuri sau sărbători. Acestea pot fi concepute pentru a se potrivi cu orice gust și preferință.

5. Atelier de pictură pe textil

Pictura pe textile este o formă de artă și de expresie creativă care implică aplicarea de culori și desene pe diverse materiale textile, cum ar fi tricouri, pânze de bumbac, perne, sacoșe sau orice alt tip de țesătură. Aceasta oferă posibilitatea de a crea lucrări unice și personalizate, care pot fi purtate sau utilizate ca decorațiuni în casă. Și, cel mai important, modelul pictat poate ascunde o pată ceea ce va face obiectul să prindă o nouă viață chiar dacă în mod normal participanții ar fi renunțat la el.

6. Atelier din ceasuri din dopuri de plută

Ceasurile din dopuri de plută sunt obiecte decorative inovatoare, realizate cu creativitate din materiale reciclate. Acestea transformă dopurile de plută, care sunt de obicei utilizate pentru sigilarea sticlelor de vin sau șampanie, în elemente frumoase și funcționale, aducând farmecul naturii și durabilitatea în designul interior. Acestea nu doar obiecte decorative, ci și o modalitate ingenioasă de a recicla și reutiliza materialele, contribuind la protejarea mediului și promovarea sustenabilității.

Informații Utile

  • atelierele pot fi organizate în cadrul team building-urilor, a petrecerilor private sau alte evenimente
  • ele sunt adresate începătorilor – artiștii noștri îi vor îndruma pe participanți pe parcursul întregului eveniment
  • lucrările realizate rămân la participanți
  • timpul recomandat pentru un atelier este de 1h30min
  • evenimentele pot avea loc la sediul nostru, în incinta companiei sau în altă locație din București sau din afara lui
  • acestea pot fi însoțite de coffee break-uri, pauze de masă, conferințe etc
  • pot avea loc mai multe activități simultan
  • prețul se stabilește în funcție de numărul de persoane, locație, durată etc
  • ne poți cere ofertă personalizată la contact@artandhobbystudio.ro

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *