De ce ai nevoie daca esti incepator in pictura?

Art & Hobby Studio > Uncategorized > De ce ai nevoie daca esti incepator in pictura?

De ce ai nevoie daca esti incepator in pictura?

Daca doresti sa incepi sa iti manifesti creativitatea prin pictura, atunci trebuie sa te asiguri ca ai la indemana toate materialele necesare. Care sunt elementele de care ai nevoie pentru a te bucura de rezultate asa cum iti doresti, poti afla din acest articol propus de Colorit.

1. Culorile

Poti opta intre acuarele, acrilice si uleiuri. Acuarelele sunt utilizate de cele mai multe ori de catre copii pentru ca se manuiesc cu lejeritate, se aplica foarte simplu si se curata cu usurinta.

Pentru un incepator care doreste sa performeze in arta picturii, se recomanda acrilicele pentru ca spre deosebire de uleiuri sunt mai usor de intrebuintat si se usuca mai repede. Dezavantajul il reprezinta faptul ca e mai greu sa corectezi eventualele greseli fata de uleiuri care au o durata de uscare mult mai mare si asupra carora se poate interveni fara dificultati.

Incearca ambele tipuri de culori si alege tipul care iti este cel mai comod si mai facil la realizarea picturilor tale.

2. Pensule

Exista pensule din par natural (porc sau veverita) potrivite pentru pictura in ulei si pensule cu par sintetic indicate pentru folosirea la acrilice si acuarele. De asemenea, forma pensulei joaca si ea un rol important, astfel ca cele rotunde se potrivesc cel mai bine pentru pictura in acuarele, in timp ce pensulele cu varful plat ajuta la realizarea unor diverse tehnici.

3. Paleta

Se recomanda a fi cat mai usoara pentru a se manui cu mai multa lejeritate. Materialul din care este alcatuita difera, de cele mai multe ori fiind lemn sau plastic. O caracteristica importanta a paletei de culori o reprezinta faptul ca nu tebuie sa absoarba apa, permitand astfel amestecul de culori.

4. Suportul/ suprafata

Suprafata pe care urmeaza sa pictezi depinde de tipul de culori pe care optezi sa il folosesti. Astfel, o hartie groasa este cea mai buna optiune pentru ca nu se deformeaza in cazul utilizarii acuarelelor. Pentru uleiuri si acrilice vei avea nevoie de o hartie cu o textura mai pronuntata. De asemenea, o panza mai galbuie, va ameliora saturatia culorilor si va oferi o tenta mult mai naturala a acestora.

5. Cutit si diluanti

Cutitul va fi intrebuintat in special in pictura cu uleiuri pentru aplicarea sau indepartarea straturilor de culori.

Diluantii cei mai utilizati sunt terebentina si esenta de petrol. Pentru ca vaporii acestor substante sunt toxici, poti opta pentru uleiul de in care are acelasi rol, de a grabi uscarea pastelurilor si de a le dilua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: