11 beneficii ale picturii

Art & Hobby Studio > beneficiile picturii > 11 beneficii ale picturii

11 beneficii ale picturii

In cei 4 ani de cand organizam cursuri de pictura pentru adulti ne-am confruntat cu urmatoarele dileme/intrebari:

– ma primiti chiar daca nu am mai pictat din scoala generala?

– oare o sa ma fac de ras?

– sunt un om in toata firea cu job si responsabilitati, oare mai e cazul sa incerc ceva atat de delicat precum pictura?

Propunem sa lasam deoparte toate aceste aspecte negative si sa ne concentram pe beneficiile pe care le aduce pictura in viata noastra. Pentru acest lucru am gasit pe site-ul https://artblanco.com 11 din cele mai importante aspecte pe care am decis sa le impartasim si cu voi:

1. Comunicarea – Arta ne face mai umani; ne ajuta sa comunicam folosind un limbaj diferit si personal. Acesta este un lucru minunat pentru toti oamenii si in special pentru cei care au probleme in a se exprima.

2. Terapie – Picura este o activitate individuala fie ca are loc la un curs sau un atelier; cursanul patrunde in propria sa lume, o lume plina de posibilitati. Stimulii creativi il ajuta pe cel ce picteaza sa se detaseze de realitate, ceea ce duce la o odihna mintala de la stresul cotidian, de unde rezulta relaxare si stare de bine.

3. Stima de sine – Lucrand intr-un mediu necompetitiv, relaxant va ajuta cursantul sa ajunga la realizari personale mai bune, ii va imbunatati individualitatea si stima de sine.

4. Mobilitatea – Invatand sa tii si sa folosesti o pensula sau un creion te ajuta la dezvoltarea mobilitatii mainii si stimuleaza conexiunile cerebrale in acelasi timp in care indemanarea este dezvoltata.

5. Concentrarea si vindecarea – persoanele ce dedica timp de cateva ore picturii intra in propria zona, intr-o puternica stare de concetrare, se detaseaza de mediul inconjurator si timpul trece fara sa realizeze. Durerea psihica dispare, este ca si cum am patrunde intr-o alta dimensiune fara sa-ti parasesti corpul.

6. Sanatate mentala – Pictura ne ajuta sa ne deconectam de probleme, ne ajuta sa iesim din angoasa si sa o transformam in ceva frumos. Acest lucru ne ajuta sa ne identificam sentimentele si ne imbunatateste capacitatea de exprimare.

7. Capacitatea cerebrala – Pictura si desenul stimuleaza atat emisfera stanga cat si emisfera dreapta a creierului. Prima are legatura cu partea rationala, elemente logice si a doua maximizeaza creativitate si emotiile.

8. Inteligenta emotionala – Emotiile fac parte in lumea creativa pe care o avem in interiorul nostru. Lasand emotiile sa iasa la suprafata prin intermediul picturii, se creaza o aromie intre minte si suflet, ceea ce ne ajuta sa simtim fericire, iubire, empatie si pace. Avand in vedere lumea haotica in care traim, relaxarea pe care o obtinem prin pictura ne ajuta pe termen lung din punct de vedere emotional, organic, energetic si spritual.

9. Aprecierea artei – Practicand si vorbind despre arta ne ajuta sa o intelegem mai usor. Cursantii sunt motivati de lucrarile altora, se regasesc in ele, lucru care de asemenea ii ajuta sa fie receptorii unui tip de comunicare.

10. Cultura – cunostintele pe care le acumuleaza o persoana invatand sa picteze il ajuta sa inteleaga istoria omenirii prin arta.

11. Distractie – Invatand sa pictezi ai parte de toate modalitatile de distractie de buna calitate: razi, socializezi, inveti ceva nou, te simti motivat sa termini ce ai inceput, apreciezi natura si simti pasiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: