Ateliere cu mestesuguri romanesti

Art & Hobby Studio > 1 decembrie > Ateliere cu mestesuguri romanesti

Ateliere cu mestesuguri romanesti

Vrei sa organizezi un eveniment la care participantii sa participe la o activitate unde sa invete si sa puna in aplicare tehnici mestesugaresti traditionale, sa capete informatii cu privire la particularitatile culturii in diferite zone ale tarii, simboluri, legende, traditii si obiceiuri?

Am facut o lista cu ateliere la care pot participa persoane adulte ce nu au mai avut contact neaparat cu domeniul artei plastice.

Atelier de pictat oglinzi in motive traditionale sasesti – In cadrul acestui atelier artistul iti va indruma pasii in realizarea unei oglinzi decorate in motive traditionale provenite din zona Transilvaniei, iti va prezenta particularitatile artei sasesti cat si materialele folosite.

Atelier de modelaj in lut – Modelarea lutului este o tehnica straveche ce sta la baza unor tehnici noi si moderne precum realizarea ceramicii sau portelanului. Partea practica se va imbina cu notiuni teoretice despre forma, volum, proportii, compozitie, textura, stilizare, relatia dintre lumina si umbra, dintre plin si gol.

Atelier de decorat cufere din lemn – In cadrul acestui atelier vom face o incursiune in timp si vom vizualiza lada de zeste a bunicilor frumos decorata in motive traditionale romanesti. Vei invata despre semnificatiile acestora si particularitatile fiecarei regiuni ale tarii.

Atelier de pictat ulcioare – In acest atelier vom face o fuziune intre nou si vechi, mai exact ulcioarele din lut ce vor fi pictate in culori acrilice.

Atelier de masti populare – Vom realiza masti din reciclarea diverselor materiale pentru a realiza personaje mistice haioase sau infricosatoare. Acestea provin din zona Maramuresului si oamenii le folosesc in general in cadrul unor obiceiuri, ritualuri sau dansuri ritualice, in functie de momentul anului si de calendarul popular.

Atelier de pictura pe panza – Folosind culorile acrilice vei realiza un tablou pe panza in care vei surprinde un obicei traditional romanesc precum mersul la colindat, mestesuguri sau peisaje reprezentative.

Atelier de pictura pe ceramica – folosind culori speciale pentru ceramica ce se usuca la aer vom decora farfurii in motive traditionale romanesti.

Atelier de papusi – aproape orice gospodarie romaneasca are cel putin o lingura de lemn. Prin intermediul acestui atelier ne vom aduce aminte de orele de lucru manual in care realizam papusi intruchipand persoanje ce tin de traditiile si portul popular.

 

Atelier de cusut – in cadrul acestui atelier vom coase modele traditionale romanesti pe etamina realizand semne de carte.

Informații utile:

  • atelierele pot fi organizate în cadrul team building-urilor, a petrecerilor private sau alte evenimente
  • ele sunt adresate începătorilor – artiștii noștri îi vor îndruma pe participanți pe parcursul întregului eveniment
  • lucrările realizate rămân la participanți
  • timpul recomandat pentru un atelier este de 1h30min
  • evenimentele pot avea loc la sediul nostru, în incinta companiei sau în altă locație din București sau din afara lui
  • acestea pot fi însoțite de coffee break-uri, pauze de masă, conferințe etc
  • pot avea loc mai multe activități simultan
  • prețul se stabilește în funcție de numărul de persoane, locație, durată etc
  • ne poți cere ofertă personalizată la contact@artandhobbystudio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: